διαρροή νερού

Τα πάντα για τη διαρροή νερού από το ψυγείο

Η διαρροή νερού στο ψυγείο σας είναι πάντα μια δυσάρεστη έκπληξη, σύμφωνα με την Επισκευές Ψυγεία 24 Ώρες, ειδικά όταν βιάζεστε να πάτε στη δουλειά σας το πρωί. Είτε η διαρροή νερού είναι μέσα είτε έξω από το ψυγείο σας, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να το προκαλέσουν. Και, δυστυχώς, ούτε τα σύγχρονα ψυγεία εξαιρούνται από αυτό το πρόβλημα.

Αν πρόσφατα αγοράσατε ένα ψυγείο, αλλά τώρα βλέπετε μια μικρή λακκούβα νερού στο πάτωμα, έχετε ένα παλιό ψυγείο που διαρρέει στο πίσω μέρος ή είχατε επισκευάσει το ψυγείο σας στο παρελθόν αλλά επανεμφανίστηκε διαρροή, αυτό το άρθρο σας αφορά.

Σωστή τοποθέτηση του ψυγείου

Αυτή η συμβουλή ισχύει για ψυγεία που αγοράστηκαν ή μετακινήθηκαν πρόσφατα. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, δεν πρέπει να τοποθετήσετε το ψυγείο σας άψογα. Στην πραγματικότητα, το μπροστινό μέρος του ψυγείου σας πρέπει να είναι λίγο ψηλότερο από το πίσω μέρος. Η συμπύκνωση από το εσωτερικό του ψυγείου πρέπει να εισέρχεται σε έναν σωλήνα και στη συνέχεια σε ένα δίσκο. Μόλις φτάσει εκεί, εξατμίζεται αργά.

Ωστόσο, εάν το ψυγείο αναποδογυριστεί ελαφρώς προς τα εμπρός ή προς άλλη κατεύθυνση, το νερό μπορεί να μην είναι σε θέση να ρέει στον καθορισμένο αγωγό. Γυρίστε τα μπροστινά πόδια, αρκετές στροφές το καθένα, για να σηκώσετε το μπροστινό μέρος του ψυγείου. Εάν δεν θέλετε να καταστρέψετε το δάπεδο κάτω από το ψυγείο να έχετε έναν βοηθό που θα σπρώξει το ψυγείο ελαφρώς πίσω, ώστε τα μπροστινά πόδια να μην αγγίζουν το πάτωμα ενώ τα γυρίζετε.

Τοποθετήστε ένα χαρτάκι στο μπροστινό άκρο του ψυγείου για να βεβαιωθείτε ότι τα πόδια είναι ομοιόμορφα μεταξύ τους. Ανοίξτε την πόρτα και αφήστε την. Θα πρέπει να κλείσει από μόνη της. Αν δεν χρειάζεται να σηκώσετε, γυρίστε τα μπροστινά πόδια λίγο περισσότερο.

Λάβετε υπόψη αυτό την επόμενη φορά που θα αγοράσετε ένα νέο ψυγείο. Εάν αγοράσετε ένα καινούργιο ψυγείο, μπορείτε να προσαρμόσετε το επίπεδο ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, όταν εγκαθιστάτε ένα ενσωματωμένο ψυγείο, θα πρέπει να ορίσετε το κατάλληλο επίπεδο από την αρχή.

Καθαρίστε τον σωλήνα του νερού

Εάν βρείτε νερό στο κάτω μέρος του εσωτερικού του ψυγείου σας, μπορεί να έχετε έναν φραγμένο σωλήνα. Ο σωλήνας μπορεί να φράξει με την πάροδο του χρόνου με σωματίδια τροφίμων ή ακόμη και πάγο. Όταν συμβεί αυτό, θα δείτε το νερό να μαζεύεται στο κάτω μέρος του εσωτερικού του ψυγείου και να υπάρχει διαρροή νερού.

Εντοπίστε την οπή του σωλήνα στο κάτω μέρος του εσωτερικού του ψυγείου. Σπρώξτε τη βρωμιά με ένα ειδικά σχεδιασμένο εργαλείο καθαρισμού που συνοδεύει το ψυγείο σας. Εάν δεν το έχετε πλέον, απλώς χρησιμοποιήστε ένα καλαμάκι ή έναν εύκαμπτο σωλήνα για να πιέσετε τη βρωμιά. Μην χρησιμοποιείτε αιχμηρό αντικείμενο, επειδή μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη μόνωση. Οι ακαθαρσίες θα πρέπει να πέσουν στο, δίσκο αφού ωθούνται προς τα κάτω. Ρίξτε ένα διάλυμα ξιδιού και νερού στον σωλήνα για να τον απολυμάνετε.

Ελέγξτε το δοχείο

Το νερό από τον σωλήνα πηγαίνει στο δοχείο. Συνήθως, αν όλα λειτουργούν όπως θα έπρεπε, το νερό δεν πρέπει ποτέ να γεμίζει το δοχείο, καθώς εξατμίζεται γρήγορα. Ωστόσο, το ταψί φθείρεται όλα αυτά τα χρόνια και μπορεί να σπάσει. Εάν βρείτε νερό κάτω από το ψυγείο εμπρός ή πίσω, τότε πιθανότατα υπάρχει ζημιά και ένας ψυκτικός από την Επισκευές Ψυγεία 24 Ώρες μπορεί να το επιδιορθώσει.

Αποκτήστε πρόσβαση στο δοχείο αφαιρώντας το κάλυμμα που βρίσκεται στο κάτω μέρος του ψυγείου. Εάν το ψυγείο σας έχει αγοραστεί πρόσφατα, ελέγξτε το για τυχόν ζημιές όπως ρωγμές, ή ακατάλληλη τοποθέτηση. Ρυθμίστε το αν έχει τοποθετηθεί ακατάλληλα και αντικαταστήστε το εάν έχει υποστεί ζημιά. Οι ψυκτικοί μας μπορούν να αναλάβουν την αντικατάσταση του με το κατάλληλο ανταλλακτικό.

 

διαρροή νερού

Αντικαταστήστε το φίλτρο νερού

Εάν έχετε ψυγείο με σύστημα φιλτραρίσματος και βλέπετε νερό στο πάτωμα, μπορεί να έχετε προβλήματα με τη σύνδεση μεταξύ του φίλτρου νερού και της γραμμής παροχής νερού. Εάν το ψυγείο σας είναι παλιό, τα στεγανοποιητικά του περιβλήματος ενδέχεται να έχουν σπάσει, επιτρέποντας έτσι στο νερό να διαφύγει. Εάν είναι καινούργιο, το φίλτρο ενδέχεται να μην έχει εγκατασταθεί σωστά ή να χρησιμοποιηθεί λάθος μέγεθος.

Όποια και αν είναι η περίπτωση: Αποσυνδέστε τη συσκευή από το ρεύμα και εντοπίστε το φίλτρο. Σε ορισμένα μοντέλα ψυγείου, το φίλτρο βρίσκεται στο πίσω μέρος, ενώ σε άλλα βρίσκεται στο εσωτερικό του. Ελέγξτε για τυχόν σημάδια νερού που στάζει από αυτό. Εάν οι σταγόνες νερού τρέχουν κάτω από το φίλτρο, θα πρέπει να είναι ευδιάκριτες.

Αλλάξτε το φίλτρο με αυτό που κατασκευάστηκε για το ψυγείο σας για να αποφύγετε τη διαρροή νερού. Η αλλαγή από μόνη της είναι σχετικά εύκολη, συνήθως μόνο με μικρή ώθηση ή στροφή του φίλτρου, ώστε να αποσυνδεθεί από το ψυγείο. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε, καλέστε έναν συνεργάτη ψυκτικό της Επισκευές Ψυγεία 24 Ώρες.

διαρροή νερού

Φραγμένη ή παγωμένη γραμμή παροχής νερού

Τα ψυγεία με παγομηχανές και συσκευές διανομής νερού ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων. Η γραμμή παροχής νερού του ψυγείου σας μπορεί να βουλώσει ή να παγώσει με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα το ψυγείο σας να παρουσιάζει διαρροή νερού. Εάν η παγομηχανή επίσης δεν λειτουργεί σωστά και η ροή του νερού είναι χαμηλή, τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αυτός είναι ο λόγος της διαρροής.

Αρχικά, βγάλτε το ψυγείο από το ρεύμα Εντοπίστε τη βαλβίδα διακοπής νερού και κλείστε την. Θα πρέπει είτε να βρίσκεται κάτω από το νεροχύτη σας, πίσω από το ψυγείο σας ή στο υπόγειο. Τραβήξτε αργά το ψυγείο από τον τοίχο και ελέγξτε τη γραμμή παροχής. Ψάξτε για διαρροή νερού ή άλλες ζημιές.

Εάν δεν βλέπετε τίποτα, καθαρίστε τη γραμμή με στεγνό πανί ή χαρτί κουζίνας. Εάν υπάρχει ένα σπάσιμο στη γραμμή, το νερό από αυτό θα εμφανιστεί στο χαρτί. Εάν βρείτε ρωγμή στη γραμμή, τότε θα πρέπει να την αντικαταστήσετε. Αν βρείτε μπλοκάρισμα, είναι πιθανό ένα κομμάτι πάγου να το έχει προκαλέσει. Αφήστε το ψυγείο αποσυνδεδεμένο για περίπου δύο ώρες, έτσι ώστε το κομμάτι πάγου να λιώσει, και μετά να επιστρέψετε το ψυγείο στην κανονική του λειτουργία.

Αντικαταστήστε το στεγανοποιητικό της πόρτας

Οι φλάντζες της πόρτας στα παλιά ψυγεία φθείρονται με την πάροδο του χρόνου, χάνοντας τις ιδιότητες στεγανοποίησης. Είναι, επίσης, πιθανό το ψυγείο σας να είναι πολύ γεμάτο και η πόρτα να μην μπορεί να κλείσει πλήρως, με αποτέλεσμα να υπάρχει το ίδιο πρόβλημα. Γενικά, ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε εάν το στεγανοποητικό έχει φτάσει στο τέλος της ζωής του είναι να γλιστρήσετε ένα κομμάτι χαρτί μεταξύ της σφραγίδας και του πλαισίου της πόρτας. Εάν η σφραγίδα είναι ακόμα ανέπαφη, δεν θα πρέπει να μπορείτε να το κάνετε.

Εάν το καταφέρετε, ωστόσο, πρέπει να αντικαταστήσετε τη σφραγίδα και να πιάσετε μια τυχαία γωνία της σφραγίδας και να την τραβήξετε. Καθαρίστε τις το στεγανοποιητικό της πόρτας και έπειτα κολλήστε τη νέα σφραγίδα ξεκινώντας από τις επάνω γωνίες. Πατήστε σταθερά, για να βεβαιωθείτε ότι είναι σταθεροποιημένη στη θέση της και να φτάσετε μέχρι τις κάτω γωνίες. Μπορείτε βέβαια και να το αφήσετε σε ένα ψυκτικό επισκευής ψυγείου της Επισκευές Ψυγεία 24 Ώρες.

Είναι επικίνδυνο το νερό που διαρρέει από το ψυγείο μου;

Εάν το νερό στο δάπεδο σας παραμείνει εκεί για πολύ καιρό, σίγουρα θα προκαλέσει ζημιά. Υπάρχει επίσης κίνδυνος ολίσθησης, ειδικά για ηλικιωμένους και παιδιά. Η ηλεκτροπληξία είναι επίσης μια πιθανότητα εάν το ψυγείο σας είναι παλιό και έχει τοποθετηθεί σε τσιμεντένιο πάτωμα.

Καλέστε έναν επαγγελματία ψυκτικό της Επισκευές Ψυγεία 24 Ώρες

Εάν δοκιμάσατε όλες αυτές τις μεθόδους, αλλά δεν μπορείτε να βρείτε την πηγή της διαρροής, ήρθε η ώρα να καλέσετε τους επαγγελματίες. Η Επισκευές Ψυγεία 24 Ώρες συνεργάζεται με ψυκτικούς στην Αθήνα που είναι πολύ έμπειροι και πλήρως εξοπλισμένοι με τα σωστά εργαλεία. Θα εντοπίσουν την πηγή της διαρροής και θα την φροντίσουν με τρόπο χωρίς άγχος. Δεν χρειάζεται να σπαταλάτε το χρόνο σας γονατιστοί μπροστά στο ψυγείο σας και να ελέγχετε κάθε πιθανή γωνιά. Καλέστε μας τώρα και ζητήστε προσφορά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Shares